Kerstmis 2025

Take-Away Kerstmenu, Sint & KerstmanEilanderij Kerstmenu 2025 – Take Away

Alles door ons voorbereid – jij warmt thuis kort op en serveert feestelijk. Restaurantkwaliteit, aan je eigen tafel.

Dit jaar verwarmen we Kerst met een feestelijk menu vol ambacht, lokale producten en de vertrouwde Eilanderij-sfeer.
Van verfijnde voorgerechten tot huisgemaakte specialiteiten: wij zorgen dat jouw kerstdagen ontspannen, warm en heerlijk verlopen.
Reserveer op tijd — we kijken ernaar uit om je deze feestdagen te verwelkomen op ons eiland.

3 gangen €29,50 p.p.
4 gangen (met soep) €34,50 p.p.
Ossenhaas supplement + €6,50
Kaasplankje supplement + €12,50

Voorgerechten (keuze)

Hollandse boerderijeend

Rillettes van eend, mousse van gevogelte en abrikozencompote met munt.
Koud, op kamertemperatuur serveren

Duurzaam gekweekte Noorse zalm

Gemarineerde zalm, mousse van gerookte zalm en citrus-venkelcompote.
Koud, op kamertemperatuur serveren

Soep – als voorgerecht of tussengerecht

Heldere ossenstaartbouillon

Met groentenbrunoise, paddenstoelen en een ravioli gevuld met gestoofd rund.
Zachtjes verwarmen; ravioli kort meewarmen

Hoofdgerechten (keuze)

Gebakken ossenhaas

supplement + €6,50

Met rodewijnjus en een stamppotje van savooiekool met spekjes.
Kort opwarmen in de oven; jus apart verwarmen

Hertenbiefstuk en stoof van hert in een pasteitje

Met jeneverbes-veenbessaus en een stamppotje van spruitjes met kastanje.
Vlees & pasteitje in de oven; saus apart verwarmen

Bouillabaisse Eilanderij-stijl

Stoof van Noorse zalm, kabeljauw, tonijn, koolvis en heilbot in een saffraansaus met venkel en prei.
Geserveerd met een stamppotje van knolselderij, rouille en krokant brood.
Vis en saus rustig verwarmen; brood & rouille koud

Dessert

Karamel, Chocolade & Nougatine

Een glas met laagjes van karamelpanna cotta, pure chocolademousse en romige nogacrème,
afgewerkt met krokante nougatine en stroop van Haagse hopjes.
Koud serveren

Extra – Kaasplankje

Selectie van fijne kazen

supplement + €12,50

Ambachtelijke kazen, zorgvuldig geselecteerd voor de feestdagen.
Geserveerd met huisgemaakte vijgencompote en krokante notencrackers.
Op kamertemperatuur serveren

Aperitief & Wijnen

Eilanderij Wortelcocktail

Vers wortel- & sinaasappelsap met Saru Soda Yuzu & Lemongrass, bruisend geserveerd.
Alcoholvrij

Passende wijnen (arrangement of per fles)

Lichte witte bij het voorgerecht, vol rood bij het hoofd, elegant zoet bij het dessert.
Geen wijn bij de soep – voor de beste smaakbalans

Bestellen kan t/m 17 december 2025 • Afhalen op 24 december 2025 vanaf 15:00 uur
bij De Eilanderij, Ansjoviskade 22A, Kolhorn
Je betaalt bij het afhalen of gewoon online — maar bestellen doe je natuurlijk het liefst zo vroeg mogelijk!

Bestel jouw kerstmenu