Eilanderij Kerstmenu 2025 – Take Away
Alles door ons voorbereid – jij warmt thuis kort op en serveert feestelijk. Restaurantkwaliteit, aan je eigen tafel.
4 gangen (met soep) €34,50 p.p.
Ossenhaas supplement + €5,00
Voorgerechten (keuze)
Hollandse boerderijeend
Rillettes van eend, mousse van gevogelte en abrikozencompote met munt.
Koud, op kamertemperatuur serveren
Duurzaam gekweekte zalm
Gemarineerde zalm, mousse van gerookte zalm en citrus-venkelcompote.
Koud, op kamertemperatuur serveren
Soep – als voorgerecht of tussengerecht
Heldere ossenstaartbouillon
Met groentenbrunoise, paddenstoelen en een ravioli gevuld met gestoofd rund.
Zachtjes verwarmen; ravioli kort meewarmen
Hoofdgerechten (keuze)
Gebakken ossenhaas supplement + €5,00
Met rodewijnjus en een stamppotje van savooiekool met spekjes.
Kort opwarmen in de oven; jus apart verwarmen
Hertenbiefstuk en stoof van hert in een pasteitje
Met jeneverbes-veenbessaus en een stamppotje van spruitjes met kastanje.
Vlees & pasteitje in de oven; saus apart verwarmen
Bouillabaisse Eilanderij-stijl
Stoof van Noorse zalm, kabeljauw, tonijn, koolvis en heilbot in een saffraansaus met venkel en prei.
Geserveerd met een stamppotje van knolselderij, rouille en krokant brood.
Vis en saus rustig verwarmen; brood & rouille koud
Dessert
Karamel, Chocolade & Nougatine
Een glas met laagjes van karamelpanna cotta, pure chocolademousse en romige nogacrème,
afgewerkt met krokante nougatine en stroop van Haagse hopjes.
Koud serveren
Aperitief & Wijnen
Eilanderij Wortelcocktail
Vers wortel- & sinaasappelsap met Saru Soda Yuzu & Lemongrass, bruisend geserveerd.
Alcoholvrij
Passende wijnen (arrangement of per fles)
Lichte witte bij het voorgerecht, vol rood bij het hoofd, elegant zoet bij het dessert.
Geen wijn bij de soep – voor de beste smaakbalans